Meer EMDR ervaringen

Meer ervaringen van cliënten uit de praktijk leest u hieronder:

"In een veilige omgeving komt er d.m.v. de EMDR een stroom van gedachten en gevoelens op gang"

Ik had een aantal nare gebeurtenissen en ervaringen uit mijn jeugd, die nog steeds een te grote impact op mijn leven hadden. Daardoor had ik last van psychische klachten. Ik had al eerder gehoord over EMDR, waarbij met behulp van geluiden en de juiste vragen dit soort ervaringen verwerkt konden worden. Omdat ik vertrouwen had in Alice durfde ik het bij haar aan om een dergelijke confrontatie met mijn verleden aan te gaan. Alice legt van tevoren duidelijk uit hoe de EMDR in zijn werk gaat. Zij stelt je op je gemak. In een veilige omgeving komt er d.m.v. de EMDR een stroom van gedachten en gevoelens op gang, die Alice in banen weet te leiden door de juiste vragen te stellen. Na een beperkt aantal keer merkte ik dat de herinnering minder emotioneel geladen was. De nare ervaringen zijn naar de achtergrond verdwenen en spelen geen grote rol meer in mijn leven. Ik ben heel blij dat ik de stap heb durven zetten EMDR bij Alice te volgen.
-Lieke, 61 jaar

"Ik kon weer prima slapen en kon me er niet meer druk om maken"

Ik ben begonnen met emdr omdat ik onzeker ben en geleden heb onder mijn gezinsleven van vroeger (dominante moeder en dominante zussen en broers), waardoor ik in het dagelijks leven nog steeds erge last heb van bazige types. Na de eerste sessie gebeurde er al een wonder: ik moest die week een speech houden op mijn werk waar ik al dagenlang zenuwachtig voor was en na die sessie verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon. Ik kon weer prima slapen en kon me er niet meer druk om maken.
Verder probeerde ik tot voor-kort krampachtig met allerlei figuren om te blijven gaan, terwijl ze eigenlijk niet echt aardig tegen mij doen. Maar omdat het om familie en/of lange vriendschappen gaat vond ik dat ik het moest volhouden. Sinds de emdr ga ik daar nu ontspannener meer om. Met die figuren ga ik gewoon wat minder om (zonder moeite, voel me niet meer zo verplicht) en ik trek meer naar de mensen die gewoon wel altijd aardig zijn. Omdat het een "wond" is van tientallen jaren ben ik er niet in 2 sessies mee klaar, maar met een "vers trauma" was ik een paar jaar geleden wel in drie sessies van mijn angst voor chemokuren af, dus het werkt als een trein.
-Pauline, 56 jaar

"Een aantal onverwerkte trauma’s uit mijn jeugd waren oorzaak van de manier hoe ik met mijn kinderen omging"

Toen mijn puberende zoon tegen ernstige problemen opliep kwamen bij mij veel emoties boven. Ik raakte helemaal verlamd van emoties en geobsedeerd door zijn problemen.
Via een psycholoog kwam ik erachter dat een aantal onverwerkte trauma’s uit mijn jeugd oorzaak waren van de manier hoe ik met de situatie /mijn kinderen omging.
Een vriendin raadde me Alice aan. Ik heb haar leren kennen als iemand die zeer integer, betrokken en empathisch is daarnaast heeft ze een hart van goud. Na een aantal EMDR sessies ging het gelukkig een stuk beter en kon ik eindelijk mijn “verleden” loslaten.
-Ciska, 48 jaar

"2 voor de prijs van 1"

Ik ging naar Alice omdat ik zo verschrikkelijk bang ben van spinnen. En dat al zolang als ik me kan herinneren. Zie ik ergens een wat grotere spin, dan kom ik daar gewoon niet meer. Zo ben ik vanwege een spin bijvoorbeeld anderhalf jaar lang niet op mijn dakterras geweest. 
Ondanks dat ik er oprecht geen enkel vertrouwen in had dat mijn angst ooit zou afnemen, was het met een sessie geregeld. Wat me nog het meeste verbaasde, was dat niet alleen de spinnenfobie weg was, maar ook mijn vliegangst. 2 voor de prijs van 1! Het is zo ongelooflijk de moeite waard. Als je je niet meer door je angst wil laten beperken, gaat Alice je daar zeker bij helpen.
-Liesbeth, 47 jaar

“De rust in mijn hoofd en dagelijkse leven is wedergekeerd”

In mijn jeugd heb ik te maken gehad met moeilijke, heftige gebeurtenissen (dood, ziekte) en dit heb ik eigenlijk lange tijd weggestopt. De laatste jaren kreeg ik daar eigenlijk steeds meer last van en ik besefte me dat ik het toch op een bepaalde manier moest gaan verwerken. Toen ik er zoveel last van kreeg dat het ging interfereren in mijn dagelijkse leven en mijn persoonlijke relaties, heb ik hulp gezocht bij Alice. Dankzij de open en ongedwongen sfeer die Alice creëert, voelde ik me vrij om mijn hart te luchten. Een paar fijne gesprekken in combinatie met EMDR zorgden ervoor dat ik lastige gevoelens nu beter kan sturen en plaatsen. De rust in mijn hoofd en mijn dagelijkse leven is daardoor wedergekeerd.
-Eline, 22 jaar

"Een wereld van verschil met de periode voor de therapie"

Na veertig jaar met een trauma te hebben rondgelopen kwam ik via een vriendin in contact met EMDR en de praktijk van Alice. Dankzij een rustige en veilige omgeving kon ik me overgeven aan de therapie. Na enkele heftige sessies kan ik mijn verleden met andere ogen bekijken en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Een wereld van verschil met de periode voor de therapie. 
-Caroline, 50 jaar

"Mijn scepsis is na de therapieën omgeslagen in een enorm vertrouwen ten aanzien van deze behandelingsmethode"

Via mijn werkgever ben ik in contact gekomen met EMDR. In eerste instantie was ik sceptisch over de wijze waarop de behandeling zou plaatsvinden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik nogal sceptisch ben ten aanzien van de medische wereld en dan ook vaak afzie van een professionele behandeling. De behandeling waarvoor ik via EMDR behandeld zou gaan worden had te maken met mijn angst voor hoogtes. Tijdens de eerste kennismaking had ik gelijk het vertrouwen in Alice ondanks dat ik nog steeds sceptisch was. Het vertrouwen groeide toen we begonnen met de eerste daadwerkelijke sessie. De manier waarop de behandeling overkomt is "simpel" maar uitermate effectief. Na de sessie kwamen we erachter dat er achter de angst van de hoogtes meer zat wat te maken had met mijn verleden en bepaalde vertrouwensbanden. Deze trauma's hebben we dan ook verder behandeld. Hierna heb ik een enorme rust gekregen in mijn hoofd waardoor ik als het ware verder kan met mijn leven. Mijn scepsis is na de therapieën omgeslagen in een enorm vertrouwen ten aanzien van deze behandelingsmethode. Ik raad dan ook iedereen aan om dit ook een keer te proberen mocht men met trauma's zitten die ze willen oplossen.
-Ray, 35 jaar

"Ik kan het iedereen aanraden!"

Ik kan het iedereen aanraden! In eerste instantie bij Alice terecht gekomen voor hoogtevrees, maar ook klachten en oorzaken voor overspannenheid kunnen behandelen. Als ik kijk naar de periode voor EMDR en de periode erna, dan zit ik beter in mijn vel en voel ik me zelfverzekerder. De sessies waren soms medium tot zwaar en hebben me vaak aan het denken gezet. Het is een snelle en effectieve manier om tot de kern van problemen te komen en deze te behandelen, zodat ze als het ware oplossen zonder dat je er zelf echt iets voor hoeft te doen. Alice is fijn om mee te praten en erg betrouwbaar en geloofwaardig.
- Mark, 32 jaar

"Mijn trauma verdwenen en mijn leven terug"

Op een ochtend trof ik een inbreker in mijn huis. Gelukkig vluchtte hij maar de confrontatie veroorzaakte bij mij een enorm trauma. De periode erna was ik totaal van slag, zeer angstig en raakte om niets in paniek en had veel nachtmerries. Ik voelde met niet meer veilig in mijn eigen huis en beleefde steeds opnieuw het moment van de confrontatie. Via via hoorde ik over EMDR en ik wilde het wel een kans geven en kwam bij Alice terecht. Na een 3-tal sessies gaat het erg goed met me. Het incident heb ik een plek kunnen geven en herinneringen eraan hebben geen negatieve lading meer. Alice super bedankt. Ik heb mijn leven terug.
-Frans, 38 jaar

"EMDR is een pittige maar zeker een daadkrachtige therapievorm"

Nadat ik een flinke terugslag kreeg van mijn burn-out heb ik hulp gezocht via Alice van Mourik van Praktijk voor EMDR Den Haag. EMDR is een pittige maar zeker een daadkrachtige therapievorm. Het legt heel langzaam puzzelstukjes op zijn plek. In het verleden heb ik al bezoeken gebracht aan een psycholoog en haptotherapie gevolgd. Als ik EMDR hiermee vergelijk dan is de EMDR meer geïntegreerd in mijn systeem. Een van de zaken die ik wilde aanpakken was dat (bepaalde zaken uit) het verleden wat minder sterk in mijn huidige leven aanwezig was. Dit is absoluut gelukt. Ik draag het uiteraard nog steeds met me mee, maar de scherpte is er vanaf. En hierdoor ben ik sterker geworden en kan ik veel meer genieten van het hier en nu dus van mijn fijne gezin. Alice is een prettig persoon die de tijd voor je neemt en je op een rustige manier jezelf laat zijn.
-Isa, 43 jaar

 

Mw. drs. Alice van Mourik
EMDR master Practitioner

Praktijkadres:

Orlandostraat 43
(Wateringse Veld)
2548 JA Den Haag
070 3936030
Stuur mij een e-mail