Kosten en vergoeding

Per sessie (tarief m.i.v. 01-01-2020): € 90,- ;
Lange sessie (vanaf 1,5 uur): € 135,-;
Telefonisch consult: € 22,50 per kwartier (het betreft hier een consult. Telefonisch aanmelden is uiteraard gratis).

In de praktijk kan met pinpas betaald worden. Contante betaling is niet mogelijk.

Voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn bij onderstaande zorgverzekeraars, bestaat er een mogelijkheid om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Het is verstandig om vooraf bij de zorgverzekeraar navraag te doen naar de hoogte van de tegemoetkoming. Het betreft de volgende zorgverzekeraars:

- Menzis;
- Anderzorg;
- De drie zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem;
- Menzis Zorgaanbod (MEZ);
- CZ;
- CZdirect;
- PMA;
- Delta Lloyd/Nationale Nederlanden Zorg;
- OHRA;
- Avéro Achmea;
- FBTO;
- OZF;
- ONVZ;
- PNO-zorg;
- VvAa;
- Zilveren Kruis (vanaf 2 sterren);
- De Friesland Zorgverzekeraar.

Voor cliënten die niet verzekerd zijn bij genoemde zorgverzekeraars geldt helaas dat de kosten niet te declareren zijn, maar deze zijn, als bijzondere zorgkosten, mogelijk wel aftrekbaar bij de belastingaangifte.

Overigens hebben steeds meer werkgevers, per werknemer, een duurzaamheids- of vitaliteitsbudget. Om die reden is het wellicht de moeite waard om aan je HR-adviseur te vragen wat de voorwaarden zijn van de regeling en of de EMDR-sessies vanuit dit budget vergoed kunnen worden.

Voorwaarden: afspraken afzeggen

In geval van verhindering dient een afspraak, op werkdagen, minimaal 48 uur van te voren, te worden afgezegd. Helaas zijn wij anders genoodzaakt de kosten van de afspraak in rekening te brengen. Een bericht van verhindering kan op elk tijdstip van de dag worden doorgegeven. De praktijk is ook 's avonds en in het weekend via antwoordapparaat of e-mail bereikbaar. 

I.v.m. COVID-19 verzoeken wij u de afspraak af te zeggen als u of uw huisgenoten verkoudheidsklachten en/of koorts hebben en zoveel mogelijk alleen te komen, zonder onnodige begeleiding. Daarnaast verzoeken wij u om niet te vroeg, maar zoveel mogelijk op het afgesproken tijdstip te komen.

Informatie voor verzekeraars:
prestatiecode 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Mw. drs. Alice van Mourik
EMDR master Practitioner

Praktijkadres:

Orlandostraat 43
(Wateringse Veld)
2548 JA Den Haag
070 3936030
Stuur mij een e-mail