Meer EMDR ervaringen

Meer ervaringen van cliënten uit de praktijk leest u hieronder:

"In een veilige omgeving komt er d.m.v. de EMDR een stroom van gedachten en gevoelens op gang"

Ik had een aantal nare gebeurtenissen en ervaringen uit mijn jeugd, die nog steeds een te grote impact op mijn leven hadden. Daardoor had ik last van psychische klachten. Ik had al eerder gehoord over EMDR, waarbij met behulp van geluiden en de juiste vragen dit soort ervaringen verwerkt konden worden. Omdat ik vertrouwen had in Alice durfde ik het bij haar aan om een dergelijke confrontatie met mijn verleden aan te gaan. Alice legt van tevoren duidelijk uit hoe de EMDR in zijn werk gaat. Zij stelt je op je gemak. In een veilige omgeving komt er d.m.v. de EMDR een stroom van gedachten en gevoelens op gang, die Alice in banen weet te leiden door de juiste vragen te stellen. Na een beperkt aantal keer merkte ik dat de herinnering minder emotioneel geladen was. De nare ervaringen zijn naar de achtergrond verdwenen en spelen geen grote rol meer in mijn leven. Ik ben heel blij dat ik de stap heb durven zetten EMDR bij Alice te volgen.
-Lieke, 61 jaar

"Ik kon weer prima slapen en kon me er niet meer druk om maken"

Ik ben begonnen met emdr omdat ik onzeker ben en geleden heb onder mijn gezinsleven van vroeger (dominante moeder en dominante zussen en broers), waardoor ik in het dagelijks leven nog steeds erge last heb van bazige types. Na de eerste sessie gebeurde er al een wonder: ik moest die week een speech houden op mijn werk waar ik al dagenlang zenuwachtig voor was en na die sessie verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon. Ik kon weer prima slapen en kon me er niet meer druk om maken.
Verder probeerde ik tot voor-kort krampachtig met allerlei figuren om te blijven gaan, terwijl ze eigenlijk niet echt aardig tegen mij doen. Maar omdat het om familie en/of lange vriendschappen gaat vond ik dat ik het moest volhouden. Sinds de emdr ga ik daar nu ontspannener meer om. Met die figuren ga ik gewoon wat minder om (zonder moeite, voel me niet meer zo verplicht) en ik trek meer naar de mensen die gewoon wel altijd aardig zijn. Omdat het een "wond" is van tientallen jaren ben ik er niet in 2 sessies mee klaar, maar met een "vers trauma" was ik een paar jaar geleden wel in drie sessies van mijn angst voor chemokuren af, dus het werkt als een trein.
-Pauline, 56 jaar

"Een aantal onverwerkte trauma’s uit mijn jeugd waren oorzaak van de manier hoe ik met mijn kinderen omging"

Toen mijn puberende zoon tegen ernstige problemen opliep kwamen bij mij veel emoties boven. Ik raakte helemaal verlamd van emoties en geobsedeerd door zijn problemen.
Via een psycholoog kwam ik erachter dat een aantal onverwerkte trauma’s uit mijn jeugd oorzaak waren van de manier hoe ik met de situatie /mijn kinderen omging.
Een vriendin raadde me Alice aan. Ik heb haar leren kennen als iemand die zeer integer, betrokken en empathisch is daarnaast heeft ze een hart van goud. Na een aantal EMDR sessies ging het gelukkig een stuk beter en kon ik eindelijk mijn “verleden” loslaten.
-Ciska, 48 jaar

"2 voor de prijs van 1"

Ik ging naar Alice omdat ik zo verschrikkelijk bang ben van spinnen. En dat al zolang als ik me kan herinneren. Zie ik ergens een wat grotere spin, dan kom ik daar gewoon niet meer. Zo ben ik vanwege een spin bijvoorbeeld anderhalf jaar lang niet op mijn dakterras geweest. 
Ondanks dat ik er oprecht geen enkel vertrouwen in had dat mijn angst ooit zou afnemen, was het met een sessie geregeld. Wat me nog het meeste verbaasde, was dat niet alleen de spinnenfobie weg was, maar ook mijn vliegangst. 2 voor de prijs van 1! Het is zo ongelooflijk de moeite waard. Als je je niet meer door je angst wil laten beperken, gaat Alice je daar zeker bij helpen.
-Liesbeth, 47 jaar

“De rust in mijn hoofd en dagelijkse leven is wedergekeerd”

In mijn jeugd heb ik te maken gehad met moeilijke, heftige gebeurtenissen (dood, ziekte) en dit heb ik eigenlijk lange tijd weggestopt. De laatste jaren kreeg ik daar eigenlijk steeds meer last van en ik besefte me dat ik het toch op een bepaalde manier moest gaan verwerken. Toen ik er zoveel last van kreeg dat het ging interfereren in mijn dagelijkse leven en mijn persoonlijke relaties, heb ik hulp gezocht bij Alice. Dankzij de open en ongedwongen sfeer die Alice creëert, voelde ik me vrij om mijn hart te luchten. Een paar fijne gesprekken in combinatie met EMDR zorgden ervoor dat ik lastige gevoelens nu beter kan sturen en plaatsen. De rust in mijn hoofd en mijn dagelijkse leven is daardoor wedergekeerd.
-Eline, 22 jaar

"Een wereld van verschil met de periode voor de therapie"

Na veertig jaar met een trauma te hebben rondgelopen kwam ik via een vriendin in contact met EMDR en de praktijk van Alice. Dankzij een rustige en veilige omgeving kon ik me overgeven aan de therapie. Na enkele heftige sessies kan ik mijn verleden met andere ogen bekijken en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Een wereld van verschil met de periode voor de therapie. 
-Caroline, 50 jaar

"Mijn scepsis is na de therapieën omgeslagen in een enorm vertrouwen ten aanzien van deze behandelingsmethode"

Via mijn werkgever ben ik in contact gekomen met EMDR. In eerste instantie was ik sceptisch over de wijze waarop de behandeling zou plaatsvinden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik nogal sceptisch ben ten aanzien van de medische wereld en dan ook vaak afzie van een professionele behandeling. De behandeling waarvoor ik via EMDR behandeld zou gaan worden had te maken met mijn angst voor hoogtes. Tijdens de eerste kennismaking had ik gelijk het vertrouwen in Alice ondanks dat ik nog steeds sceptisch was. Het vertrouwen groeide toen we begonnen met de eerste daadwerkelijke sessie. De manier waarop de behandeling overkomt is "simpel" maar uitermate effectief. Na de sessie kwamen we erachter dat er achter de angst van de hoogtes meer zat wat te maken had met mijn verleden en bepaalde vertrouwensbanden. Deze trauma's hebben we dan ook verder behandeld. Hierna heb ik een enorme rust gekregen in mijn hoofd waardoor ik als het ware verder kan met mijn leven. Mijn scepsis is na de therapieën omgeslagen in een enorm vertrouwen ten aanzien van deze behandelingsmethode. Ik raad dan ook iedereen aan om dit ook een keer te proberen mocht men met trauma's zitten die ze willen oplossen.
-Ray, 35 jaar

"Ik kan het iedereen aanraden!"

Ik kan het iedereen aanraden! In eerste instantie bij Alice terecht gekomen voor hoogtevrees, maar ook klachten en oorzaken voor overspannenheid kunnen behandelen. Als ik kijk naar de periode voor EMDR en de periode erna, dan zit ik beter in mijn vel en voel ik me zelfverzekerder. De sessies waren soms medium tot zwaar en hebben me vaak aan het denken gezet. Het is een snelle en effectieve manier om tot de kern van problemen te komen en deze te behandelen, zodat ze als het ware oplossen zonder dat je er zelf echt iets voor hoeft te doen. Alice is fijn om mee te praten en erg betrouwbaar en geloofwaardig.
- Mark, 32 jaar

"Mijn trauma verdwenen en mijn leven terug"

Op een ochtend trof ik een inbreker in mijn huis. Gelukkig vluchtte hij maar de confrontatie veroorzaakte bij mij een enorm trauma. De periode erna was ik totaal van slag, zeer angstig en raakte om niets in paniek en had veel nachtmerries. Ik voelde met niet meer veilig in mijn eigen huis en beleefde steeds opnieuw het moment van de confrontatie. Via via hoorde ik over EMDR en ik wilde het wel een kans geven en kwam bij Alice terecht. Na een 3-tal sessies gaat het erg goed met me. Het incident heb ik een plek kunnen geven en herinneringen eraan hebben geen negatieve lading meer. Alice super bedankt. Ik heb mijn leven terug.
-Frans, 38 jaar

"EMDR is een pittige maar zeker een daadkrachtige therapievorm"

Nadat ik een flinke terugslag kreeg van mijn burn-out heb ik hulp gezocht via Alice van Mourik van Praktijk voor EMDR Den Haag. EMDR is een pittige maar zeker een daadkrachtige therapievorm. Het legt heel langzaam puzzelstukjes op zijn plek. In het verleden heb ik al bezoeken gebracht aan een psycholoog en haptotherapie gevolgd. Als ik EMDR hiermee vergelijk dan is de EMDR meer geïntegreerd in mijn systeem. Een van de zaken die ik wilde aanpakken was dat (bepaalde zaken uit) het verleden wat minder sterk in mijn huidige leven aanwezig was. Dit is absoluut gelukt. Ik draag het uiteraard nog steeds met me mee, maar de scherpte is er vanaf. En hierdoor ben ik sterker geworden en kan ik veel meer genieten van het hier en nu dus van mijn fijne gezin. Alice is een prettig persoon die de tijd voor je neemt en je op een rustige manier jezelf laat zijn.
-Isa, 43 jaar

 "Ik kan niet anders zeggen dan dat EMDR voor mij heeft gewerkt"

Je krijgt maar één leven, zoals ik het zie, en vanuit die gedachte is het handig als je de dingen die het leven verzwaren zoveel mogelijk aanpakt. Tenminste, als je er op enige manier invloed op kunt uitoefenen. Het moet er echter ook het moment voor zijn.
Op een gegeven moment was ik ze helemaal zat, de beperkende verschijnselen in mijn leven die vooral met schaamte en onzekerheid te maken hadden. Over EMDR had ik positieve verhalen gehoord en via Google kwam ik al snel uit bij de praktijk van Alice.
Om een lang verhaal kort te maken: inmiddels heb ik mijn laatste sessie achter de rug en ik kan niet anders zeggen dan dat EMDR voor mij heeft gewerkt (en nog steeds werkt). Wat ik bij de behandelingen belangrijk vind, is dat je je op je gemak voelt bij de behandelaar. Alice biedt een veilige omgeving en door haar sympathieke en betrokken houding is het erg gemakkelijk om zelf ook open te zijn en de behandeling zonder drempel aan te gaan. Het blijft wonderlijk hoe EMDR werkt, los van het feit dat het 'technisch gezien' te verklaren valt, zit er ook een ongrijpbare component aan. Het feit dat het werkt is voor mij echter het belangrijkste en ook nog eens in zo'n snel tempo. Ik kan iedereen die worstelt met demonen uit het verleden aanraden EMDR te overwegen. Ik heb geen negatief oordeel over sessies bij een psycholoog of over medicijnen, maar in mijn geval is EMDR effectief gebleken en daarbij is het traject, qua tijdsduur, ook nog eens te overzien. Al met al kan ik er alleen maar positief over zijn, met veel dank aan Alice!
-Dirk, 54 jaar

"Het is nog steeds een beetje onwennig dat ik niet langer in paniek raak"

Onzeker of mijn angst voor flauwvallen 'traumatisch' genoeg was voor EMDR therapie, ging ik de eerste afspraak bij Alice in. Er werd mij tenslotte al mijn hele leven verteld dat ik er wel 'overheen zou groeien'. Alice nam mij vanaf het eerste moment heel serieus en mijn angst mocht er (eindelijk) helemaal zijn. Alice was er zeker van dat we dit gingen oplossen en drie sessies bleken daar voldoende voor te zijn. Het is nog steeds een beetje onwennig dat ik niet langer in paniek raak en neig flauw te vallen bij bepaalde situaties, door 'maar' drie sessies. Ik raad het iedereen aan, waarom blijven rondlopen met beperkende angsten (voor wat dan ook), als dit op zo'n relatief eenvoudige manier verholpen kan worden!
-Josephine, 28 jaar

"Ik ben heel opgelucht en dankbaar"

Ik had een moeilijke, onveilige kindheid (agressieve moeder met persoonlijkheidsstoornis, afwezige vader), maar heb mijzelf aangeleerd om zelfverzekerd over te komen, uitdagingen aan te gaan en vol in het leven te staan. Ik was een goede leerling, student en later professional, en tot mijn 28e levensjaar functioneerde ik naar buiten goed. Op mijn 29e had ik een burn-out op mijn werk en op mijn 30e een post-partum depressie. Ik schaamde me hiervoor, dus zocht ik beiden keren geen professionele hulp. Ik las wel zelfhulpboeken, leefde heel gezond en deed yoga, meditatie en mindfulness. Ik voelde me regelmatig opgejaagd, angstig, ik had hartkloppingen en slaaploosheid, maar ik dacht dat het normaal was en dat ik erdoorheen moest ademen en dan zou het overgaan. Later pas begreep ik dat ik eigenlijk paniekaanvallen en flashbacks uit mijn jeugd had. Toen las ik over post-traumatische stress, flashbacks en EMDR, de meest effectieve methode om trauma’s te verwerken. In het begin voelde ik me schuldig want volgens al die zelfhulpboeken en meditaties was er niets mis met mij. Ik was perfect zoals ik was, ik moest het alleen geloven. Gelukkig heb ik desondanks met Alice contact opgenomen en ik voelde me bij haar meteen op mijn gemak. De sessies waren pittig maar nuttig en effectief: Na de eerste sessie had ik al geen paniekaanvallen meer. Als mooie bijkomstigheid is de somberheid, waar ik ook last van had, ook verdwenen. Ik dacht dat ook die normaal was en bij het leven hoorde, maar zo was het niet. Het was onverwerkte pijn, en daar zou niemand mee moeten rondlopen. Ik ben heel opgelucht en dankbaar en kan niet geloven dat ik waarschijnlijk tien jaar met een onbehandelde depressie heb rondgelopen, terwijl dit helemaal niet nodig was. Dit beveel ik iedereen aan!
-Luciana, 40 jaar

"Echter zal de ervaring zijn dat je weer verder kan in het proces waar je in zit"

Ik heb een aantal gesprekken met Alice gehad waarvan eenmalig de EMDR is toegepast. Deze ervaringen heb ik als zeer prettig ervaren, mede omdat ik me vooral erg op mijn gemak voelde bij Alice. Wat weer kwam omdat ze echt de tijd voor mij nam tijdens mijn sessies. Uiteraard zal je met EMDR weer even naar dat gedeelte van je leven moeten, waarvan je eigenlijk zo ver mogelijk weg wilt blijven of nooit meer bij stil hebt gestaan. Echter zal de ervaring zijn dat je weer verder kan in het proces waar je in zit en met kleine stapjes weer vooruit zal gaan of het een plek kan geven met veel minder lading. Ook kon ik het erg waarderen dat Alice de moeite nam om de dag na onze sessie altijd even de vraag stelde hoe het met mij ging, zo ook in het weekend! Een zeer betrokken therapeut, waarvan ik hoop dat ze haar werk nog lang kan uitvoeren!!
-Pascale, 38 jaar

"Waar ik voorheen eigenlijk continue spanning en angst ervaarde, heb ik nu een bepaalde mate van rust"

Ik heb super veel aan Alice en de (EMDR) behandeling gehad. Waar ik voorheen eigenlijk continue spanning en angst ervaarde, heb ik nu een bepaalde mate van rust in mijn leven, die ik lange tijd niet heb gekend. Vooraf en tijdens de behandeling was ik vaak bang dat ik mij niet beter zou gaan voelen, maar Alice bleef altijd zeggen dat het echt wel goed zou komen. Dit gaf mij vertrouwen en ze bleek nog gelijk te hebben ook! Alice was altijd heel geduldig en gaf mij het vertrouwen steeds meer over mijn schaamte heen te stappen en zodoende meer tot de kern van het probleem te komen. Alice was ook buiten de geplande sessies om bereikbaar, wanneer ik bijvoorbeeld een vraag had. Alleen al het feit dat ik wist dat deze mogelijkheid er was gaf mij een veilig gevoel. Ik zou Alice als EMDR-therapeut zeker aanbevelen.'
-Anouk, 25 jaar

"Vol wanhoop vulde ik afgelopen maart het contactformulier in op de website van Alice"

Vol wanhoop vulde ik afgelopen maart het contactformulier in op de website van Alice. Ik zat toentertijd al in emdr therapie, maar voelde mij niet op mijn gemak bij deze persoon. Vanaf mijn intake bij Alice was het voor mij helder dat ik wilde overstappen. Ik voelde me veilig, op mijn gemak en écht gehoord door Alice. Na een nare ervaring op een festival in maart 2019 waren er bij mij op een sluipende wijze paniekaanvallen ontstaan. Ik bagatelliseerde mijn klachten en maakte mezelf wijs dat dit simpelweg een fase was die weer over zou gaan. Tot ik in het najaar van 2020 realiseerde dat dit zo niet langer door kon gaan. Mijn paniekstoornis begon mijn leven te beheersen en ik verloor zowel mijn positieve instelling als het vertrouwen in mijn lichaam. De continue angst voor de angst zorgde voor beperkingen op mijn (studenten)leven en van de gedachte dat dit voor de rest van mijn leven zo door zou moeten gaan raakte ik elke dag opnieuw in totale paniek. Eenmaal in therapie bij Alice kwam ik er al gauw achter dat veel gebeurtenissen uit mijn jeugd nooit verwerkt waren. Tijdens de emdr-sessies bij Alice voelde ik de ruimte om weggestopte emoties en verdriet naar boven te laten komen. Steeds meer vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Ik begon te begrijpen waar mijn continue gespannen en gejaagde gevoel vandaan kon komen. Na tien sessies bij Alice, ben ik -voor nu- klaar met mijn traject. Mijn lijf waar voorheen elke dag allerlei paniekgevoelens doorheen sjeesden heeft zo veel meer rust gevonden en mijn paniekaanvallen zijn flink gereduceerd. Alice heeft mij geholpen het vertrouwen in mijn lichaam weer terug te vinden. Ik bewonder Alice voor de manier waarop zij zo begaan is met haar cliënten en ben haar erg dankbaar.
-Zoë, 20 jaar

"Na drie EMDR sessies – simpel en magisch – kreeg ik meer rust in mijn hoofd"

Al jaren heb ik de hardnekkige gewoonte tijdens mijn slaap mijn kaken op elkaar te klemmen (slaapbruxisme). Via mijn fysiotherapeut bij wie ik onder behandeling was voor hoofd- en nekpijn, kwam ik bij Alice terecht. Hoewel ik enigszins sceptisch was tegenover de EMDR therapie, wilde ik het toch wel proberen. Na een uitgebreid intake gesprek in een ontspannen en lichte sfeer kwamen niet zozeer trauma’s naar boven, maar eerder innerlijke persoonlijke conflicten en emotionele blokkades die een mens die nu eenmaal tijdens zijn leven oploopt. Na drie EMDR sessies – simpel en magisch – kreeg ik meer rust in mijn hoofd. Deze rust bleef ook in mijn slaap met als gevolg dat het klemmen flink gereduceerd is en minder pijn in hoofd en nek geeft. Het probleem is dus bij de wortel aangepakt. Bedankt Alice voor je professionele begeleiding!
-Helma, 69 jaar

"Een positieve ervaring!"

Ik ben via via bij Alice terecht gekomen. In eerste instantie vond ik het ongemakkelijk om hulp te zoeken, aangezien ik zelf ook hulpverlener ben. Alice stelde mij al gauw gerust. Ze is erg prettig in het contact. Alice neemt echt de tijd voor je, is erg steunend en betrokken en tussendoor ook nog wat humor. Een fijne combinatie. Klachten zijn beduidend minder. Wanneer je weer met iets zit maakt ze opnieuw snel tijd voor je. Kortom, een aanrader!
-Sanne, 32 jaar

Mw. drs. Alice van Mourik
EMDR master Practitioner

Praktijkadres:

Orlandostraat 43
(Wateringse Veld)
2548 JA Den Haag
070 3936030
Stuur mij een e-mail