EMDR ervaringen

Hieronder staat een aantal ervaringen van cliënten uit de praktijk om zo, uit de eerste hand, een idee te krijgen van de werking en effecten van EMDR.

"Uiteindelijk is voor mij het vooraf ondenkbare gebeurd: ik ben geslaagd voor mijn praktijk examen! 

Ontzettend blij ben ik met de EMDR therapie die ik bij Alice heb gevolgd. Ik had last van angst bij autorijden door een incident en had daardoor niet het idee dat ik mijn rijbewijs zou kunnen halen. Na de eerste sessie voelde ik al een verschil; ik was minder zenuwachtig voor mijn autorijlessen en er was een soort van innerlijke rust ontstaan. Ook verdween langzaam de algemene faalangst die ik had. Met elke sessie ging het beter en uiteindelijk is voor mij het vooraf ondenkbare gebeurd: ik ben geslaagd voor mijn praktijk examen! Ik heb super veel zin om zelf te gaan rijden en daar ben ik Alice en haar EMDR therapie enorm dankbaar voor.
-Maya, 21 jaar

"Benny is mijn beste vriend"

Benny heeft mij geholpen door met mij te praten en hij is altijd trots op je. Hij is altijd blij en nooit boos op je. Hij is ook nooit teleurgesteld en vindt altijd dat je het goed doet en hij is aardig en grappig en behulpzaam. Benny is mijn beste vriend.
-Max, 9 jaar    

(foto: moeder Max)

Wij zijn bij Alice terechtgekomen doordat onze zoon Max een paar weken eerder was gestikt in een snoepje en een week later kreeg hij tijdens het eten een hyperventilatie aanval en ineens kon hij niet meer slikken. Toen had de ergotherapeut

gezegd dat EMDR therapie een uitkomst kon zijn. Wij kenden dat niet maar was me wel gaan inlezen. Alice doet door middel van bewegen van haar vingers voor je gezicht je terugbrengen naar dat moment, maar het gaat steeds verder naar de achtergrond, Ze had ook een koptelefoon met klikjes. Het grappige was dat zijn ogen knipperde op het ritme van de klikjes. Was erg apart om te zien. Max heeft 4 sessies nodig gehad en je merkte steeds dat het slikken steeds beter ging en sinds een week eet hij eigenlijk weer normaal en lukt het weer om alles te eten wat hiervoor niet lukte. Uiteindelijk bleek de pop Benny hem ook enorm te helpen en hadden Max en hij ook mailcontact en wij hadden mailcontact met Alice. We konden alles vragen en zeggen en dan legde zij uit hoe en wat en komt wel goed. Het heeft ons en Max goed geholpen.
- ouders van Max            

"Ik ging er niet meer graag op uit, het werd dus angst voor angst"

Ik begon met EMDR omdat ik tijdens het autorijden mijn eerste paniekaanval kreeg. Ik dacht toen letterlijk ik ga dood. De gedachte om een paniekaanval of dood te gaan werd steeds erger, ook in het openbaar. Ik ging er niet meer graag op uit, het werd dus angst voor angst. In het begin was ik een beetje sceptisch over de sessies, maar na een paar sessies merkte ik zeker verschil. Ik zat lekkerder in mijn vel en de angst werd minder. Ik ga er nu weer graag op uit, zonder dat ik mij angstig voel en last van paniekaanvallen heb. Alice is echt een super lieve vrouw. Waarbij je je gelijk op je gemak voelt en kan vertrouwen.
-Gina, 25 jaar

"Ook punten, waar ik snel stress van ervaar, zijn een heel stuk minder, waardoor ik een stuk rustiger het leven door kan"

Alice haar praktijk heb ik via het internet gevonden en door de eerdere recensies kreeg ik een goed gevoel om een afspraak te maken. Vanaf de eerste afspraak gaf ze mij een goed en vertrouwelijk gevoel. M'n trauma's heb ik na lange tijd een plekje kunnen geven. Ook punten, waar ik snel stress van ervaar, zijn een heel stuk minder, waardoor ik een stuk rustiger het leven door kan. Achteraf gezien had ik dit veel eerder willen doen. Dank je wel voor alles! 
-Eline, 31 jaar

"Een super fijne ervaring!"

Ik kwam met diverse angsten terecht bij Alice. In eerste instantie dacht ik dat ik te nuchter was voor EMDR therapie. Maar na enkele sessies merkte ik al duidelijke verschillen. Alice geeft je een vertrouwd gevoel en is een super lieve vrouw, waar ik mij erg op mijn gemak bij voelde. Ik heb ontzettend veel stappen in de juiste richting kunnen maken met behulp van haar behandelingen. Ook wanneer ik merkte dat er toch nog kleine problemen bleven aanhouden, zorgde ze ervoor dat ik snel geholpen kon worden. Ik had nooit gedacht en durven hopen, dat ik doormiddel van EMDR therapie een stuk rustiger met bepaalde situaties om kan gaan. Ik ervaar veel minder stress en heb alles een plek kunnen geven. Ik ben Alice ontzettend dankbaar. Een echte aanrader!
-Romy, 22 jaar

"Door EMDR-therapie de juiste tools"

Een hele fijne praktijk waar je door EMDR therapie de juiste tools krijgt om persoonlijke dingen te verwerken. Alice heeft de goede balans tussen professionaliteit en mens. Ze staat altijd voor je klaar en is een heel deskundig therapeut. Heel dankbaar voor de sessies en hulp die ik hier heb gekregen.
-Emma, 26 jaar

"De problemen waar je tegenaan loopt in kaart brengen en verwoorden"

Alice is een vrouw waarbij je je direct op je gemak voelt. Ze stelt duidelijke vragen en helpt je om de problemen waar je tegenaan loopt in kaart te brengen en te verwoorden. Ze heeft mij geholpen om trauma's uit het verleden te verwerken, waardoor ik in mijn dagelijks leven, op mijn werk en bij mijn gezin meer ontspannen en zelfverzekerd ben. Het is fijn dat Alice een persoonlijke en ontspannen sfeer kan creëren en tegelijkertijd toch heel professioneel aan het werk gaat.
-Iris, 40 jaar

"Mijn systeem is gereset waardoor ik veel vrijer kan leven"

Ik ben onwijs dankbaar voor de EMDR sessies die ik bij Alice heb mogen doen. Alice kan tijdens de intake een goede inschatting maken hoeveel sessies er nodig zijn. Dit zouden er ongeveer 5 à 6 worden bij mij. Ik heb uiteindelijk 6 sessies gehad met veel resultaat. Ik ben nog steeds verbaasd hoe goed ik doorslaap, hoe mijn nare dromen zijn verdwenen en dat mijn angsten voor het aangaan van een nieuwe relatie nihil zijn geworden.  Mijn systeem is gereset waardoor ik veel vrijer kan leven zonder onzekere en angstige gedachten. Ik zou het iedereen aanraden om deze sessies te doen. Alice begeleidt je er helemaal doorheen waardoor het veel gemakkelijker wordt om het succesvol af te ronden.Onwijs bedankt Alice!
-Debbie, 28 jaar

"Accepteren, hoe doe je dat?"

Van powervrouw buitelde ik letterlijk van de trap af naar (zeer) beperkt belastbaar. Psychosomatische klachten. Stress bleek de oorzaak. Na jaren met verschillende therapieën (waaronder EMDR) dacht ik dat ik op het niveau was gekomen waar ik het de rest van mijn leven mee moest doen. O ja, het was al stukken beter dan 16 jaar geleden. Door stom toeval kwam ik in contact met Centrum voor ACT in Den Haag. (Zelf kom ik uit Brabant.) Onder de indruk van de Chinese Geneeskunst besloot ik mijn ellenlange behandeltraject hier af te sluiten. Daar werd me echter meegegeven dat ik met EMDR nog wel winst kon behalen op het gebied van accepteren, anders was dit inderdaad waar ik mee moest leven. Wéér een traject. Ik wilde eigenlijk niet want rationeel accepteerde ik inmiddels wel dacht ik. Mijn lijf was depressief, mijn geest niet. Na enige aarzeling maakte ik kennis met Alice van Mourik. Wat ben ik blij dat ik het advies om te investeren in nog een paar sessies EMDR toch ter harte genomen heb. Na 17 jaar ben ik verlost van mijn oververmoeidheid! Ik weet niet wat me overkomt! Ik heb ook geen flauw idee hoe we dat voor elkaar gekregen hebben. Ik heb me open gesteld en me door Alice laten leiden. De barricades die we tegenkwamen heeft ze uit de weg geruimd. Soms was het heftig, heel heftig. De weerstand om te accepteren zat in mijn diepste zijn. Aba cadabra. Met alle therapieën die hieraan vooraf gingen heb ik mijn rugzak gevuld en ga ik het leven opnieuw uitvinden. Die powervrouw hoeft niet meer. Ik kan weer lekker mezelf zijn. Dankjewel Alice!!!!
-Marjan, 57 jaar

"Rust en persoonlijke aandacht"

Bij coachgesprekken keren bij mij dezelfde thema's terug. Ik had zelf het idee dat EMDR een versnelling zou kunnen brengen in het doorbreken van een aantal zaken, omdat iets uit mijn verleden als een blokkade zou kunnen fungeren voor het hier en nu. Als dat niet het geval zou zijn, dan zou het iig niet belemmerend werken. Alice is een druk bezet persoon, dus ik was blij toen ik aan de beurt was. Ik snapte wel waarom ze een wachtlijst heeft, want ze neemt alle tijd voor je en heeft echt aandacht voor je. Ze gaat niet 'hup' in de EMDR sessie, maar wil voor en na context hebben, zodat ook duidelijk wordt of er misschien meer aan de hand is. Ik heb twee EMDR sessies gedaan, maar ook sessies zonder. Heeft het geholpen? Ik weet het nog niet voor de langere termijn, maar ik ben wel (blij) verrast hoe een brein werkt met enige begeleiding en vind het interessant hoe mechanismen ter plekke ontstaan. Ik denk het dus wel, maar de tijd zal het leren. Ik ben iig blij dat ik het gedaan heb.
-Olga, 48 jaar

"Ik voel me krachtiger als mens"

Enkele maanden geleden ben ik gestart met EMDR sessies bij Alice. Het heeft mij enorm geholpen en ik voel mij krachtiger als mens. Alice is een warm en hartelijk persoon en stelt je gelijk op je gemak. Ze legt duidelijk uit wat er gaat gebeuren en een dag later, ontvang je altijd een fijne en persoonlijke e-mail om te kijken hoe je de sessie hebt ervaren. Mij heeft het geholpen om vanuit een burn-out weer positief te kijken naar een carrière binnen mijn vakgebied en daar ben ik haar dankbaar voor. 
-Sarinah, 38 jaar

"Achteraf gezien moet ik toch zeggen dat ik er heel veel baat bij heb gehad"/h3>

Ik ben via mijn werkgever terecht gekomen bij Alice. In 1e instantie dacht ik dit zal wel niet werken, maar achteraf gezien moet ik toch zeggen dat ik er heel veel baat bij heb gehad. Alice stelt je op je gemak, heeft humor wat voor mij heel goed werkte en me hierdoor erg op mijn gemak voelde en vooral bij de 1e x het ijs een beetje brak. Heel netjes is ook de nazorg na een sessie, ze heeft echt belangstelling voor je als mens. Ik ben dan ook erg tevreden over de behandelingen. 
-Jolien, 41 jaar

"Alice heeft mij enorm geholpen om dieper inzicht in mijzelf, mijn competenties en valkuilen te krijgen"

Ik heb Alice ervaren als een zeer betrokken en betrouwbaar persoon. Alice heeft mij enorm geholpen om dieper inzicht in mijzelf, mijn competenties en valkuilen te krijgen. Ze denkt praktisch met je mee, evalueert hoe een sessie achteraf bevallen is, wat het resultaat is van de sessie en waar nog ondersteuning nodig is. Ik kan iedereen die vastloopt met zichzelf, in een thuissituatie of op werk aanbevelen om met Alice van Mourik aan de slag te gaan en zo weer in jouw kracht te komen. Naast zeer professioneel is ze overigens ook erg gezellig :-)
-Marion, 54 jaar

Meer EMDR ervaringen

Mw. drs. Alice van Mourik
EMDR master Practitioner

Praktijkadres:

Orlandostraat 43
(Wateringse Veld)
2548 JA Den Haag
070 3936030
Stuur mij een e-mail